Du er her: Nyheter » 2017 » Februar » Kanalsøk og annen viktig informasjon.

2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019

Kanalsøk og annen viktig informasjon.

01.02.2017

Fra 11. januar vil alle NRKs kanaler sendes i DAB+.
P4 og Radio Norge sender i DAB (uten pluss) en periode fremover og vil gå over til DAB+ på et senere tidspunkt.

De som har en førstegenerasjons DAB-radio (uten pluss) vil kun få inn P4 og Radio Norge av rikskanalene etter 11. januar. For å motta et fullstendig riksdekkende radiotilbud må man enten ha en DAB+-radio eller benytte andre digitale plattformer (internettradio, mobil, nettbrett eller tv).

Den 11. januar anbefales alle med en DAB/DAB+-radio å oppdatere kanallista i radioen. Dette gjelder for hele landet. Kanallista er oversikten på skjermen i radioen. Natt til 11. januar gjøres det endringer i sendernettene og nye kanaler kommer til. Ikke alle radioapparater fanger opp endringer automatisk – derfor er en oppdatering av kanallista viktig. Se etter «scan», «full scan» eller «rescan». På noen radioer kan det også være nødvendig å gjenopprette fabrikkinnstillingene («factory reset»).

Kanalsøk

Opplever du at DAB+-radioen blir stille eller at du plutselig mangler en eller flere kanaler bør du alltid søke opp radioens kanaler på nytt (se etter innstillingen rescan eller kanalsøk).

Et nytt kanalsøk kan i mange tilfeller være løsningen hvis du mister kanaler. Dette er også lurt å gjøre når du tar med radioen til et nytt sted, for eksempel til hytta. Da er du sikret at radioen er stilt inn til å ta inn de kanalene som er tilgjengelig akkurat der radioen står. Husk også å trekke ut antennen før kanalsøket slik at du får best mulig signalmottak.

Antenner

Er du i et område med svakere signaler kan det være nødvendig med en kraftigere antenne. NRKs kanaler har bedre befolkningsdekning enn de kommersielle kanalene (som P4 eller Radio Norge). Det betyr at du kan oppleve å få tilgang til færre kanaler på for eksempel hytta enn du er vant til å høre hjemme.

På kringkasternes nettside om radioskiftet finner du mer informasjon om antenner, i tillegg til et kart som beskriver hvor det er dekning både for NRKs kanaler og de kommersielle radiokanalene.

I bil er du avhengig av riktig montert antenne for å få signalmottak. Det finnes flere ulike antenneløsninger. Den enkleste løsningen er en vindus-/glassantenne som klebes fast på innsiden av frontruten. En annen løsning er å montere antennen på taket av bilen – enten ved å bytte ut eksisterende FM-antenne eller å montere en separat pisk-antenne. En ytterligere løsning som kan fungere i en del tilfeller, er en såkalt splitter som konverterer bilens FM-antenne til en kombinert FM/DAB-antenne. Denne monteres skjult bak radioen. Korrekt antennemontering er essensielt for kvaliteten på mottaket av signaler. Det er også viktig å huske på at ikke alle antenneløsninger passer alle biler.

  • Tlf: 22 80 32 45
Fiberoptikk - Telecom - Antenneteknikk

Flexcom AS © 2011-21 - Innholdsoversikt