Du er her: Nyheter » 2012 » Oktober » MTV til RiksTV

2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019

MTV til RiksTV

09.10.2012

1. november lanseres endelig tv-kanalen MTV hos RiksTV. MTV er en ledende norsk musikk- og underholdningskanal for ungdom spesielt tilpasset norske seere. Kanalen sender en miks av norske og internasjonale programmer.

MTV vil være tilgjengelig i RiksPakken, Favoritter og Fritt Valg.

Plain Jane – sesong 2
I realityserien "Plain Jane" følger vi Jane på veien til å bli en helt ny. Ved hjelp av den britiske moteeksperten Louise Roe vil Plain Jane få en topp til tå makeover, inkludert ny garderobe og øvelser som skal styrke selvbildet hennes. Etter forandringen skal hun overraske sin hemmelige forelskelse med den nye stilen og avsløre sine sanne følelser. Premiere 18. november kl. 19.00 på MTV.

 

Se MTV EMA 11. november
Søndag 11. november  kl. 21.00 kan du se MTV EMA på MTV. Årets event sendes direkte fra Frankfurt i Tyskland med Heidi Klum som programleder. Dette er kvelden hvor de store stjernene holder uforglemmelige opptredener og hylles med ærefulle priser.

 

Fakta om MTV

MTV (Music Television) er en amerikansk musikk tv-kanal basert i New York. Den ble lansert 1. august 1981, der hensikten med kanalen var å spille musikkvideoer guidet på lufta med kjente VJ's.

Michael Jackson var den første svarte artister som viste musikkvideoene sine på MTV. Takket være Jackson, ble MTV til noe helt annet.[1] MTV kom med en uttalese i 2009 der de sier: MTV laget ikke Michael Jackson, han laget oss. Ingen andre rocket VMA som han gjorde! Full respekt fra MTV"[2]
John Lack som ledet åpningsshowet sa følgende «Ladies and gentlemen, Rock and Roll», og den første musikkvideoen som ble spilt var The Buggles med «Video Killed the Radio Star». Den andre videoen som ble spilt, og som ikke ble like berømt, var Pat Benatar med «You Better Run».
I dag spiller MTV et begrenset utvalg av musikkvideoer, noe vi også kan se her hjemme på MTV Norge. Utover 1990-tallet ble det satset mer på serier og Reality-TV rettet mot tenåringer og unge voksne. Dette økte ytterligere etter millenniumskiftet, noe som gikk på bekosting av kanalens visning av musikkvideoer. I 2010 bestemte kanalen seg å distansere seg fra begrepet «Music Television», men ville allikevel beholde det gamle navnet. MTVs markedssjef Tina Exarhos uttalte i den forbindelse at: «De som ser på kanalen i dag refererer ikke til MTV som en musikkanal. Det har ikke lenger den samme emosjonelle forbindelsen».[3]
Siden lanseringen har MTV revolusjonert musikkbransjen med slagord som «Jeg vil ha min MTV», noe som har blitt et meget kjent slagord, og er mye brukt på folkemunnene. Konseptet med Video Jockey ble populært, og ideen om en dedikert video-basert stikkontakt for musikk ble lansert, og både artister og fans fant et sentralt sted for musikk arrangementer, nyheter og tilbud. MTV har også vært referert utallige ganger i populærkulturen av musikere, andre TV-kanaler og-programmer, filmer og bøker.
MTV har senere skapt utallige søster-kanaler i USA og tilsluttede kanaler internasjonalt, deriblant MTV Norge og MTV Europe. MTV's moralske innflytelse på unge mennesker, inkludert eksempler på sensur og sosial aktivisme, har vært grunnlag for debatt i mange år. MTV's beslutning om å fokusere mer på realist har også skapt debatt siden 1990-tallet.

Kilder: RiksTV og Wikipedia

 

  • Tlf: 22 80 32 45
Fiberoptikk - Telecom - Antenneteknikk

Flexcom AS © 2011-20 - Innholdsoversikt